Herengracht 247-2, Amsterdam

Koopprijs
€ 1.200.000,-
Status
Actief
Soortobject
bovenwoning
Woonoppervlakte
157 m2
Inhoud
470 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bouwjaar
1652

Herengracht 247-2, Amsterdam

GEWELDIG APPARTEMENT VAN CA 157 M2 MET EEN RIANT DAKTERRAS 26 M2 GELEGEN AAN EEN MOOI STUK VAN DE HERENGRACHT.

Het appartement is verdeeld over de bovenste 2 lagen en een ruime vide met toegang tot het dakterras. Het appartement heeft 3 ramen(West) op de gracht op beide verdiepingen die een wijds uitzicht bieden op de Gracht en schuin op de brug naar de Hartenstraat. Op de derde etage, de woonkamer, is door het weghalen van een deel van de zoldervloer een nokhoogte van 4,42 mrt. gerealiseerd. 3 slaapkamers, veel inbouwkasten/bergruimte, 1 ruime badkamer met ligbad en inloopdouche. Via de grote ramen in de achtergevel(Oost) veel lichtinval in de woonkeuken. De verschillende verdiepingen geven het appartement een nog ruimer gevoel.

Locatie
Gelegen aan de Herengracht in het historische Centrum van Amsterdam. Als onderdeel van de grachtengordel valt de Herengracht binnen UNESCO werelderfgoed. De locatie is zeer centraal en tegelijk rustig en ligt op de grens van de oude binnenstad en de Jordaan. Werkelijk alles wat Amsterdam te bieden heeft, is binnen handbereik. Talloze restaurants, cafés, winkels en boetiekjes bevinden zich binnen een straal van enkele honderden meters. Denkt u bijvoorbeeld aan de Leliegracht of De Bijenkorf op de Dam. De populaire 9 Straatjes, Magna Plaza, de Kalverstraat en de Haarlemmerstraat bieden voor een ieder wat wils. Musea zoals het Anne Frank Huis, de Wester- en Noordermarkt met hun (biologische) markten, andere bezienswaardigheden, maar ook voorzieningen zoals het Centraal Station bevinden zich op loopafstand.

Indeling
De monumentale natuurstenen trap geeft u toegang tot de bel-etage. Gemeenschappelijk trappenhuis, entree op de overloop van eerste verdieping. Tweede verdieping, 2 zeer ruime slaapkamers, badkamer met ligbad en inloopdouche, apart w.c. ruime berging met cv-ketel en een ruime berging met wastafel en wasmachineaansluiting. Derde verdieping, de woonkamer met zeer hoge nok/plafond en dakramen aan de gracht, de woonkeuken de achterzijde. Opentrap naar de vide die behalve als slaapkamer ook perfect als studeerruimte kan dienen. Op de vide zitten de faciliteiten voor het aanbrengen van een pantry te gebruiken bij het dakterras.

Bijzonderheden:

– Gebruiksoppervlakte wonen circa 157 m² (conform NEN 2580)
– Dakterras 26 m²
– Rijksmonument
– Bouwjaar 1652
– Actieve Vve, 3 leden, servicekosten € 182 per maand
– Gelegen op eigen grond
– Verdeeld over de tweede, derde en zolderetage.
– Vliering van ca 15 m2(bruto m2) super als opbergruimte.

Oplevering in overleg.

Koopprijs
€ 1.200.000,-
Status
Actief
Soortobject
bovenwoning
Woonoppervlakte
157 m2
Inhoud
470 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bouwjaar
1652

Kaart

Beschikbare downloads:

Keizerskroon Makelaars
Raadhuisstraat 54, 1016 DG Amsterdam
Telefoon: 020-4202222

Fax: 020-4206040
E-mail: info@keizerskroonmakelaars.nl
Internet: www.keizerskroonmakelaars.nl