Rijksstraatweg 41, Baambrugge

Koopprijs
€ 2.200.000,-
Status
Actief
Soortobject
woonboerderij
Woonoppervlakte
570 m2
Inhoud
2.820 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Bouwjaar
1681

Rijksstraatweg 41, Baambrugge

Rijksstraatweg 41 te Baambrugge

Met trots mogen wij u deze prachtige woonboerderij aanbieden met een woonoppervlak van 570m2, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in ieder geval 1681. De voormalige boerderij is geheel gerenoveerd, volledig geïsoleerd en is voorzien van een prachtig zwembad en een fantastische tuin rondom op een perceel van 5.793m2.
Baambrugge is een idyllisch dorpje op slechts 10 km verwijderd van Amsterdam. Met de rust en ruimte heeft u niet het idee onder de rook van Amsterdam te zitten. De boerderij genaamd "Vrederijk" was onderdeel van hofstede ‘Vrederyck’, waarvan de geschreven geschiedenis teruggaat tot 1681. In 1855 werden de resten van het ‘heerschapshuis’ gebruikt voor de bouw van een nieuwe stal bij de boerderij, waarvan twee gevelstenen getuige zijn. Bij de recente renovatie werd nog een torso opgegraven van een 18e -eeuws tuinbeeld, dat Hercules lijkt uit te beelden.

Globale indeling:
Begane grond:
Entree, royale hal met wc, via de dubbele deuren loopt u naar de zeer ruime woonkamer met prachtig origineel balkenspant, mooie oude plavuizen en een grote 19e -eeuwse louis XII openhaard. Veel openslaande deuren wat de ruimte zeer licht maakt. Vanuit o.a. de woonkamer loopt u de tuin in. De tuin is prachtige aangelegd en ontworpen door de tuinarchitecte "Fransje Aris" en is voorzien van o.a. een vijverpartij, mooie doorkijkjes en diverse fruitbomen. In de tuin is de hooiberg gelegen met berging voor tuinspullen en tuinkussens.

De gezellige half open woonkeuken is gelegen achter de royale woonkamer en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, de bijkeuken zit in het verlengde van de woonkeuken welke voorzien is van een extra ijskast en de wasmachine en droger. Verder is hier de toegang tot de ruime wijn/provisiekelder.
Terug naar het centrale punt in het huis. Via dubbele deuren komt u in de studeerkamer welke tevens voorzien is van een openhaard en plavuizenvloer. Vanuit hier gaat u de trap op naar de opkamer. Deze is in gebruik als masterbedroom met een aangrenzende badkamer. Deze slaapkamer heeft veel licht door de hoekligging en is voorzien van ingebouwde kasten en een balkenplafond. De badkamer is heeft een heerlijke douche, luxe bad op pootjes, dubbele wastafel en een wc.

Als u vanuit de centrale hal naar de andere kant van het huis loopt komt u in de garage. Deze garage is zeer ruim en heeft 2 automatische deuren en plek voor minimaal 3 auto’s en veel bergruimte. Boven de garage is er een ruime zolder en de stookruimte van het zwembad. Als u doorloopt op de begane grond naar de achterzijde van het gebouw bereikt u eerst een ruime studeerkamer, welke tevens als separaat kantoor aan huis gebruikt kan worden. Aangrenzend is het inpandige ruime zwembad (afmetingen 9,5 x 4,5m) gelegen met rondom deuren naar de prachtig aangelegde tuin. Bij het zwembad is er een douche, kleedruimte en een wc. Tevens is hier ook de technische ruimte van het zwembad aanwezig. Het zwembad is aangelegd in 2000 door Stork Zwembaden.
1e verdieping

Het ruime trappenhuis brengt u naar de 1e verdieping welke is voorzien van 3 slaapkamers en een badkamer en een ruime vide welke gemakkelijk als slaapkamer gebruikt zou kunnen worden. Deze verdieping is ruim opgezet en recent geheel geschilderd. De badkamer heeft een regendouche, dubbele wastafel en een ligbad, verder is er nog een aparte wc aanwezig.

Bijzonderheden:
• Gelegen op eigen grond
• Inpandig zwembad
• Royale tuin van 5.793m2
• Totale oppervlakte van 570m2
• Vloerverwarming op de begane grond.

Ligging:
Baambrugge ligt net onder Amsterdam (15 file vrije autominuten) en grenst aan het grotere dorp Abcoude. Het AMC is goed per fiets bereikbaar, alsmede het treinstation van Abcoude met prima verbindingen naar o.a. Amsterdam en Utrecht. Baambrugge is een rustig en zeer kindvriendelijk dorp. Parkeren is natuurlijk "vrij" en kan in dit geval op het eigen erf, vóór of achter het elektrische hek. Er is een Basisschool, een supermarkt, Boerderijwinkel De Lindenhoff, een slager, een pizzeria (afhalen) en niet te vergeten eetcafé "De Punt" met een zonovergoten terras uitkijkend over De Angstel en de weilanden. Abcoude ligt op fietsafstand en heeft diverse voorzieningen, waaronder 2 supermarkten, meerdere bakkers, slagers, een groenteboer, 4 basisscholen en diverse sportvoorzieningen, restaurants en cafés, maar ook een HEMA, Kruidvat en Hubo.

voor meer informatie kijkt op op rijksstraatweg41.nl

Koopprijs
€ 2.200.000,-
Status
Actief
Soortobject
woonboerderij
Woonoppervlakte
570 m2
Inhoud
2.820 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Bouwjaar
1681

Kaart

Beschikbare downloads:

Keizerskroon Makelaars
Raadhuisstraat 54, 1016 DG Amsterdam
Telefoon: 020-4202222

Fax: 020-4206040
E-mail: info@keizerskroonmakelaars.nl
Internet: www.keizerskroonmakelaars.nl