Spaarnelaan 25, Haarlem

Koopprijs
€ 1.050.000,-
Status
Actief
Soortobject
herenhuis
Woonoppervlakte
205 m2
Inhoud
530 m3
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6
Bouwjaar
1906

Spaarnelaan 25, Haarlem

Spaarnelaan 25

Het is een voorrecht om in dit beroemde en gewilde monumentale complex van Van Loghem te mogen wonen!!

Wij bieden u een prachtig gezinshuis van ruim 200 m2 met voor- en achtertuin in het geliefde ‘Tuinwijk-Zuid’, gelegen tussen de Haarlemmerhout en het Spaarne. Niet alleen ligt het in een hele leuke buurt met goede scholen, het ligt ook op 100 meter afstand van het Spaarne, waar u heerlijk kunt zwemmen en varen en op fietsafstand van de Grote Markt in Haarlem, waar u lekker kunt winkelen en dineren. Uiteraard is het huis ook op fietsafstand van het strand! Eveneens een pluspunt is het gemak van voldoende gratis parkeergelegenheid en de nabijheid van uitvalswegen.

Het huis maakt deel uit van een uniek wooncomplex uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het is niet voor niets een Rijksmonument. Architect J.B van Loghem ontwierp dit prachtige project waarin alle sfeervolle huizen een privé-tuin hebben die op natuurlijke wijze overgaat in de grote besloten gemeenschappelijke binnentuin. De woning ligt in een rustige groene straat grenzend aan de Haarlemmerhout waar u heerlijk kunt wandelen. In dit complex is alles uniek goed geregeld. U bent onderdeel van een grote VVE waardoor u geen omkijken heeft naar het onderhoud van de woning (aan de buitenzijde) en de gemeenschappelijke tuin.

Het betreft het grootste type woonhuis van ‘Tuinwijk-Zuid’, waar er slechts drie van zijn, waardoor het beschikt over een extra zijkamer, een zeer ruime eetkeuken en een extra brede voortuin van 12 meter. Er is bij het ontwerp veel oog geweest voor detail, woongenot en licht, getuige onder andere het mooie balkenplafond, de glas-in-lood-ramen, de paneeldeuren, de bijzonder mooi betegelde schouw en het prachtige uitzicht vanuit de ramen. Alle ruimtes hebben hoge plafonds en goede bruikbare afmetingen.

Het huis verkeert in goede staat en beschikt over een ruime voortuin met schuur op het zuiden en de hele dag volop zon. De achtertuin biedt heerlijke ochtendzon en in de lente- en zomermaanden ook zon vanaf de middag. Vanuit de achtertuin bereikt u de grote "Engelse" parktuin, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en uzelf een boek kunt lezen in de zon. De grote gemeenschappelijke binnentuin behoort tot de VVE en is alleen toegankelijk voor mensen uit ‘Tuinwijk-Zuid’.

Indeling

Begane grond: voortuin, entree, hal met diepe garderobekast en toilet met fonteintje, gang, droge kelder met stahoogte, grote woonkamer over de gehele diepte van het huis met balkenplafond en houtkachel in een prachtige schouw. Via de woonkamer heeft u ook toegang tot de eigen achtertuin en gemeenschappelijke binnentuin, naast de woonkamer is een televisie/ speelkamer/ eetkamer, eveneens met toegang tot de tuinen. Via de gang komt u in een ruime leefkeuken die ook is voorzien van houten balkenplafond en houtkachel. De moderne keuken is voorzien van diverse apparatuur waaronder een Grohe Red kokendwaterkraan, Boretti kookplaat en ruime AEG oven. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het zonnige terras in de voortuin.

Eerste verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers (ca. 4.50 x 4.00 m., 3.95 x 4.50 m. en 4.00 x 3.20 m.) waarvan de grootste een prachtig uitzicht biedt op de binnentuin, werk/slaapkamer (ca. 3.20 x 2.15 m.), moderne badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche, ligbad en vloerverwarming.

Tweede verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers (ca. 4.00 x 3.80 m., 3.95 x 3.40 m. en 3.35 x 3.40 m.) en toegang naar het dakterras (ca. 3.30 x 2.00 m.) op het zuiden. Boven het trappenhuis zit een grote lichtkoepel.

Bijzonderheden:
– Ideaal gezinshuis met totaal 7 slaapkamers
– Woonoppervlak ca. 205 m², bruto woonoppervlakte 257 m²
– Inhoud ca. 530 m³
– Perceel 213 m²
– Rijksmonument, fiscale voordelen
– Gelegen op eigen grond
– Financieel gezonde en actieve vereniging van eigenaren (bijdrage € 119,- per maand)
– Actieve vereniging van eigenaren draagt zorg voor onderhoud aan het dak, het buitenschilderwerk, de
binnentuin en de collectieve opstalverzekering
– Vrijwel alle monumentale details zijn behouden gebleven (trappenhuis/leuningen, balkenplafond, authentieke
wandtegels, mooi betegelde schouw, paneeldeuren, inbouwkasten met grenen panelen, door architect
ontworpen messing deurkrukken, glas in lood etc.)
– Oplevering in overleg

Kortom een heerlijk huis in een schitterende omgeving! Komt u gerust kijken en laat u overtuigen door de sfeer van de woning en het unieke wooncomplex.

Vraagprijs € 1.050.000,– K.K.

Koopprijs
€ 1.050.000,-
Status
Actief
Soortobject
herenhuis
Woonoppervlakte
205 m2
Inhoud
530 m3
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6
Bouwjaar
1906
Beschikbare downloads:

Keizerskroon Makelaars
Raadhuisstraat 54, 1016 DG Amsterdam
Telefoon: 020-4202222

Fax: 020-4206040
E-mail: info@keizerskroonmakelaars.nl
Internet: www.keizerskroonmakelaars.nl